Hvad er BAHS (benforankrede høresystemer)?

Hvad er BAHS? 

BAHS (Bone Anchored Hearing System) er et høreapparat, som sidder på kraniet lige bag øret og sender lyd ind i det indre øre via knoglen.

BAHS er høreapparater, som kan bruges, hvis du har et velfungerende indre øre, men har problemer i mellemøret eller det ydre øre, eller hvis du har et ensidigt høretab.

Hvordan virker BAHS?

BAHS går uden om øregangen og benytter i stedet en teknologi, der sender lyd-vibrationer igennem kraniet og videre til øresneglen, der så omsætter vibrationerne til elektriske impulser, som hjernen kan fortolke som lyd og tale. BAHS-systemerne er todelt med en processor og en del, der kommer i kontakt med knoglen.

De indopererede dele af et BAHS består af enten en magnet eller en skrue, der holder processoren på plads. Operationen foregår sådan, at en lille skrue sættes fast i kraniet bag øret. Når den er vokset fast i knoglen efter 2-3 måneder, sættes en udvendig del på, der skal holde BAHS-processoren, og så kan BAHS sættes på og tilpasses.  

BAHS findes både i versioner, der skal indopereres, og i versioner, der ikke kræver operation. En af de løsninger, der ikke kræver operation, fungerer via et plaster, hvorpå processoren klikkes fast. Plastret holder 3-7 dage ad gangen. Nogle producenter tilbyder også en løsning med at fastgøre BAHS på en kasket eller en bøjle, der sidder omme i nakken.

Skal du have BAHS?

For at finde ud af, om du skal have BAHS, skal du igennem en række høreundersøgelser. Det kan være forskelligt, hvor mange undersøgelser, der skal laves. Du vil møde forskellige fagfolk, der tager stilling til, om du vil få gavn af BAHS, og hvordan de skal indstilles bedst muligt.

Når de rigtige BAHS er valgt, vil du få en grundig introduktion til, hvordan de skal bruges og vedligeholdes. Du vil også løbende skulle til kontrol, så du kan være sikker på, at du har den bedste justering af dine BAHS.

Artikler

Flere artikler

Her kan du læse flere artikler om projektet

I byen bliver jeg forvekslet med den generte

Når Zenia er til fester, bliver hun nogle gange forvekslet med den generte. Hun har nemlig et medfødt høretab. Når man er ung med høretab, møder man ofte mange udfordringer i sociale sammenhænge. Zenias bedste eget råd er: Sæt dig, hvor du har overblik.

“Nu stopper det!” - Hvordan Christian lærte at have modet med sig

Christian blev set ned på i folkeskolen og på tømreuddannelsen grundet sit høretab. Nu, som 28-årig er det helt anderledes, og han oplever ofte, at folk omkring ham glemmer, at han har en hørenedsættelse. Hans bedste råd til unge med høretab lyder: Udfordr dine egne grænser og tagansvar for dit høretab.

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.